Процедура по прекратяване на договори за концесии и наем на

...
Процедура по прекратяване на договори за концесии и наем на
Коментари Харесай

От 1 октомври ще започне прекратяването на плажни концесии

Процедура по преустановяване на контракти за концесии и наем на плажове стартира от 1 октомври поради открити систематични нарушавания. Това разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас, откакто организира работна среща с контролните органи, туристическия отрасъл и локалната власт преди края на летния сезон.

Сред плажовете с нарушавания са " Бяла-централен-3 ", " Равда-НДК ", " Слънчев бряг–централен ", " Елените-1 ", " Шкорпиловци-централен ", " Градина-централен-1 " и " Обзор-юг ", посочи министърът, представена от пресцентъра си, и добави, че има още евентуални претенденти за преустановяване на договорите за концесии или наем, само че ще се изчака краят на септември, с цел да се види дали нарушаванията, които са открити, са отстранени. В противоположен случай и те ще бъдат препоръчани за преустановяване.

Причините са главно липса на спасители, нарушавания е имало и за надвишаване на комерсиалната повърхност, утвърдена от схемите за разполагане на преместваеми обекти – обща или спомагателна. Установяваме това след профилирано премерване и в случай че има повторяемост на нарушаването, предлагаме за преустановяване, изясни Ангелкова.

Общо наложените неустойки и санкции по контракти с наематели и концесионери на плажове за тази година възлизат на към 450 хиляди лв..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР