Прототипът на световноизвестната британска червена телефонна кабина получи статут на

...
Прототипът на световноизвестната британска червена телефонна кабина получи статут на
Коментари Харесай

Червена телефонна кабина става защитен архитектурен обект

Прототипът на световноизвестната английска алена телефонна кабина получи статут на особено предпазен архитектурен обект във Англия . Това заяви Министерството на цифровите технологии, културата, медиите и спорта на страната.
 Gulliver/Getty Images
„ Червената телефонна кабина е общоизвестна визитна картичка на Англия и се веселя, че съхраняваме първата такава “, съобщи министърът на културата Хелън Уейтли.

— Red Kiosk Company (@redkioskcompany)

Според министерството историческа телефонна кабина, ситуирана в западната част на Централен Лондон, Уест Енд , е посочена като „ изключително значимо оборудване с висок интерес “ . Сградите и структурите, включени в листата на най-важните архитектурни обекти, не могат да бъдат съборени или модифицирани без утвърждението на локалните или държавните органи.
 Gulliver/Getty Images-->
„ В свят, в който цифровите технологии играят все по-важна роля, е доста значимо да се поддържат уреди като „ Киоск K2 “, които имат особено място в националната история на индустриалното развиване “, добави Уейтли.

NEWS: UK's first red public telephone box listed status upgraded to Grade II* in recognition of its iconic design.

See the K2 red telephone box for yourself outside the in London, where it has stood since 1924.

Find out more:
— DCMS (@DCMS)

Проектът на кабината, наименуван „ Киоск K2 “ , е създаден от английския проектант Джайлс Скот през 1924 година Оттогава прототипът на една от най-разпознаваемите забележителности на кралството се трансформира в пример и закупи известност в цялата страна.
 Gulliver/Getty Images
От момента, в който първият паметен дизайн на алената кабина е основан, до 1936 година, когато той е сменен от нов модел с незначителни промени („ Киоск K6 “), в столицата и покрайнините й са инсталирани към 1700 копия на историческата телефонна кабина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР