Прототипът на българска ваксина за COVID-19 ще бъде готов до

...
Прототипът на българска ваксина за COVID-19 ще бъде готов до
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов обясни защо е висок ръстът на заразените с COVID-19

 " Прототипът на българска ваксина за COVID-19 ще бъде подготвен до края на годината. Това значи, че тя ще може да бъде тествана в действителни условия. След този развой на ход ще е администрацията, която би трябвало да даде етюд на процеса по изпитване на този препарат ". Това съобщи в ефира на " Здравей, България " ръководителят на департамента по " Имунология " в Българска академия на науките доцент Андрей Чорбанов.

Специалистът споделя, че растеж на заболеваемостта у нас има, само че той не е с бързите темпове на откритите позитивни проби. Страната ни се намирала в интервал, в който се тества целеустремено и пробите идват от рискови групи.

Той добави, че прогнозата за този растеж е била направена и няма нищо изненадващо.Ръстът на поожителните случаи на ковид е поради по-целенасоченото тестване и контрола на клъстерите.

" Целият свят разбра, че е доста мъчно едно към този момент почнало респираторно заболяване да бъде спряно. Това на което международните водачи разчитат е да се държи един най-малко на случаите, който да може да бъде следен. Днес всички общества по света са заложници на здравните си системи ", споделя доцент Чорбанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР