Прототип на военнотранспортния самолет Ил-112В се е разбил в Кубинка

...
Прототип на военнотранспортния самолет Ил-112В се е разбил в Кубинка
Коментари Харесай

Нов модел Ил-112B се разби край Москва, загина пилот-легенда

Прототип на военнотранспортния аероплан Ил-112В се е разрушил в Кубинка край Москва, оповестяват международните организации. По предварителни данни и тримата членове на екипажа са починали. Ужасът в небето се е разиграл, откакто горящ един от моторите.
Командир е бил заслужилият пилот-изпитател, воин на Русия - Николай Куимов. Заедно с него са починали пилотът-изпитател от 1-ви клас Дмитрий Комаров и изпитателният полетен инженер от 1-ви клас Николай Хлудеев.
"Техническа щета е предизвикала пожар в един от моторите. Тъй като самолетът кацаше и имаше дребна надморска височина и ниска скорост, повредата на мотора докара до прекъсване на самолета и рухването му, последвано от разтрошаване в земята “, разяснява осведомен с следствието.
Ил-112В излетява от летището в Кубинка за Раменское и се разрушава в покрайнините на село Николское.
Няколко дни преди случая Ил-112В дойде от Воронеж в Москва, с цел да взе участие във форума Армия-2021. Този аероплан се смята за един от най-новите: самолетът към момента е в развой на тествания и би трябвало да размени остарелите Ан-24 и Ан-26. Предназначен за превозване и кацане на военнослужещи, оръжия, леко съоръжение и други товари с оптимално тегло до пет тона. Машината е направила първия си полет на 30 март 2019 година
След това летателните тествания на единствения първообраз са спрени за две години, с цел да се усъвършенства структурата и да се понижи тежестта на самолета, вследствие на което вторият полет на прототипа Ил-112V се състои едвам на 30 март 2021 година От този миг нататък прототипът е направил единствено 15 полета по предварителната стратегия за тестване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР