Протоколът, подписан вчера от министъра на външните работи на Република

...
Протоколът, подписан вчера от министъра на външните работи на Република
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ: Протоколът, който подписаха Османи и Генчовска, е дипломатически нокаут и капитулация

Протоколът, подписан през вчерашния ден от министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи и колежката му от България Теодора Генчовска, е дипломатически нокаут и капитулация, сподели водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, представен от организация МИА. Според Мицкоски този протокол отваря вратата на Албания за започване на договаряния, само че затваря вратата за Скопие.

Този протокол отвори вратата за договаряния за Албания и частично я затвори за Македония, тъй като както сподели самата Генчовска, същинската междуправителствена конференция няма да се организира в този момент, а незабавно след смяната на конституцията, сподели Мицкоски през днешния ден по време на посещаване на новия парк в Гази Баба в отговор на журналистически въпрос.

Мицкоски съобщи, че смяна в конституцията няма да има и поръчител за това е ВМРО-ДПМНЕ, тъй като държавното управление няма поддръжката на болшинство от две трети в Народното събрание.

" Относно реципрочността, тук ще дам един образец. Генчовска ни даде образец, че не признава македонския език. Ще отговорим ли ние реципрочно, че не признаваме българския език? Генчовска упорства българите да бъдат част от преамбюла и нормативната част на Конституцията, като в същото време упорства да се отречем от нашите македонци в България. Реципрочност ли е това? Мога да изброя още такива образци, както в частта за историческите обстоятелства, по този начин и в частта за измененията в учебниците. По създание приказваме за дипломатическа капитулация или нокаут и отворена врата за договаряния с Албания и в допълнение отчасти затваряне на нашата врата ", сподели Мицкоски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР