Протоколът от конгреса на БФС на 12 октомври стана публичен

...
Протоколът от конгреса на БФС на 12 октомври стана публичен
Коментари Харесай

Осветляването на прокотола от конгреса на БФС повлече нови съмнения

Протоколът от конгреса на БФС на 12 октомври стана обществен малко повече от месец след провеждането на форума. Това се случи, откакто от екипа на претендента за президент на съюза Димитър Бербатов внесоха искане до Агенцията по вписванията (АВ) този документ да стане публично притежание, защото бе единственият, който не бе оповестен на уеб страницата на Търговския указател от всички подадени документи от БФС. Реакцията на АВ бе доста бърза и за по-малко от ден това стана факт.

Веднага щом протоколът стана наличен, от екипа на Бербатов показаха мнение, че някои от текстовете не дават отговор на истината и на случилото се в зала 1 на НДК. Според " Спортал ", измежду погрешните пасажи са : " Председателят К. Костадинов (б.ред. - водещият конгреса Камен Костадинов) неведнъж прикани всички присъстващи все още делегати да се явят при урните за гласоподаване ",  " Председателят К. Костадинов извърши инспекция, като насочи запитване дали всички присъстващи делегати са дали своят вот и има ли делегати, които не са го сторили - такива не бяха открити. ",  " Брой присъстващи и взели участие в гласуването делегати - 480 (съгласно броя на положените подписи в изборните описи - гласоподаване за президент на БФС - 4 броя). ”

Още в НДК Бербатов изрази противоречие от обстоятелството, че резултатите от гласуването се базират на броя гласуващи делегати (480), а не в началото записаните (483). Ако бе взета предвид втората численост, то подадените гласове за Борислав Михайлов (241) нямаше да са задоволителни да бъде определен на първи тур и трябваше да се стигне до балотаж с Бербатов (230 гласа).

От екипа на някогашния нападател показват като погрешен и текста, че Камен Костадинов е декларирал: " нужният брой гласове за избор на Президент при присъстващи все още на гласуването 480 делегата е 241 гласа за един претендент ".

На идващия ден след конгреса бе публикуван запис на Камен Костадинов, който декларира от трибуната:  " Докладът на комисията е признат. Кворумът е признат. И за протокола, и за медиите да кажа, че  242 делегатски гласа са делегатите, които съставляват 50% и са нужни за взимане на решения след направената инспекция ". Тези думи също липсвали в протокола.

По-рано през днешния ден някогашният член на Изпълкома на БФС Петър Величков, който е част от екипа на Бербатов, разгласи новината, че футболни клубове из цялата страна са инициирали нова подписка, с която желаят планувания за март 2020 година конгрес да бъде избирателен. По проект на него би трябвало единствено да бъде признат бюджета на футболния съюз за 2022 година " За март месец е ориентиран постоянен конгрес. Клубовете се проведоха и започнаха подписка, за това конгресът да бъде избирателен и да премине по избран дневен ред. Ние ще окажем подпомагане за събирането на подписка и по този метод да се постави завършек на цялата история. Над 40 клуба се свързаха с нас. Димитър Бербатов няма желание да се отхвърля от борбата за президентския пост, тъй като той още по-отблизо видя какво става в българския футбол ", разяснява Величков пред Българска национална телевизия.

Вчера пък стана ясно, че поради тъжби на три клуба (ФК " Балкан Варвара ", ФК " Венци " и ФК " Русокастро " ) съдът е разпоредил да не се вписват към този момент в Търговския указател взетите решения на конгреса.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР