Протоколът е инструмент на дипломацията. Има неподражаеми протоколи и такъв

...
Протоколът е инструмент на дипломацията. Има неподражаеми протоколи и такъв
Коментари Харесай

Съветите на Паси: Да продадем на Тръмп Белене, да поискаме сътрудничество с НАСА и Trump Tower

Протоколът е инструмент на дипломацията. Има неподражаеми протоколи и подобен е този на Бойко Борисов, който е неосъществим и неповторим. Така някогашният външен министър Соломон Паси разяснява нетрадиционния метод, по който министър председателят срещна новата американска посланичка у нас Херо Мустафа с особеностите на българската природа, археология и психика. Пред BTV Паси сподели, че откакто посланичката не е реагирала, няма прекосяване на границата.
Когато за дипломация приказва индивидът, отвлякъл за 30 минути генералният секретар на НАТО Манфред Вьорнер с транбанта си...
" Протоколът е нещо като котката – няма значение дали е черна, или бяла, а е значимото да лови мишки. Целият този протокол, който видяхме, е адресиран към визитата на премиера в Белия дом на 25 ноември. Да забележим с какви мишки ще се върне от там ”, сподели Паси.
Той акцентира, че тази аудиенция е в отговор на покупката на Ф-16. По думите му по този начин американският президент Доналд Тръмп декларира благодарността си за покупката на самолетите. В известието се отбелязва, че Тръмп ще одобри Борисов като знак за мощните и трайни връзки, които съществуват сред двата народа.
Първото, което можем да желаяме от Тръмп е засилено съдействие в авиокосмическата област, особено в НАСА.
" България е на опашката за участие в Европейската галактическа организация. Първото, което може да желаяме, е засилено съдействие с НАСА . Това, че Тръмп сподели, че ще връща американци на Луната до 5 година, може да бъде употребявано. Ако бях министър председател, щях да му предложа да изпрати един български космонавт на Луната. Той също не би отказал ”, сподели Паси.
Другото нещо, което можем да желаяме от президента Тръмп, е засилено военно сътрудническо, уточни някогашният външен министър. Според него би трябвало да има и стратегическо съдействие сред България и Съединени американски щати за създаване на 5G мрежата у нас.
" Добре е да погледнем и кой е главният съперник на Съединени американски щати, а това е Китай. Трябва да се направи едно стратегическо съдействие сред България и Съединени американски щати и да се изиска инвестиция в построяването на 5G мрежата у нас ", добави Паси.
" Направихме информация измежду младежите на Атлантическия клуб и те ми дадоха доста забавни хрумвания. Според тях е добре да желаяме от нещата , които Тръмп обича ”, сподели още някогашният външен министър.
" Може да се изиска от Тръмп да построи Trump Tower в да вземем за пример Малко Търново, Смолян или Видин. Или даже голф игрище на Перелик, тъй като той е ексцентричен президент ", акцентира Паси.
Toй посочи още, че като киноартист можем също по този начин да предложим на американския президент да пристигна да снима в Бояна филм, който се приготвя да завоюва Оскар.
България би могла да предложи на Тръмп и да му продаде остров Белене и АЕЦ " Белене " . " Това може да бъде комбинирано – остров Белене с АЕЦ " Белене ". На острова може да се базира противовъздушна защита на Съединени американски щати и по този начин може да ни подарят F16 или F35. Купувайки остров Белене дружно с площадката на АЕЦ " Белене " могат да се осъществят огромни проучвания в нуклеарната област, които да донесат нобелови награди ", даде концепция Паси.
Това значи, че ще могат да се финансират огромни проучвания в нуклеарната област, разясни той.
" Той е ексцентричен президент и могат да бъдат поискани ексцентрични неща.Тръмп няма да се уплаши от тези хрумвания ", счита Соломон Паси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР