Противозачатъните хапчета са сред най-предпочитаните средства за контрацепцияв репродуктивна възраст.

...
Противозачатъните хапчета са сред най-предпочитаните средства за контрацепцияв репродуктивна възраст.
Коментари Харесай

Съсипват ли контрацептивите удоволствието от секса?


Противозачатъните хапчета са измежду най-предпочитаните средства за контрацепция

в репродуктивна възраст. Техният резултат обаче от дълго време е обект и на изследвания за въздействието му върху половото увлечение на дамите. Според някои учени подобен резултат има и те резонно повдигат въпроса дали хапчето антибебе убива удоволствието от секса. Защото, в случай че контрацептивите потискат либидото на дамата, сексът с нея може ли да бъде пълностоен?

Според статистическите данни най-малко 60% от дамите в репродуктивна възраст употребяват средства за дълготрайна контрацепция. Всяка трета от тях се доверява на приема на противозачатъчни , трансформирайки ги в най-популярното измежду своя пол средство за предотвратяване от нежелана бременност .

На база на този огромен % учени в Съединени американски щати организират профилирано изследване за определяне резултата на противозачатъчните върху женското либидо.

Ефектът е проследен посредством отчитане качеството на половия живот при 450 двойки. Това е разрешило отчитане на директното въздействие на хапчетата антибебе върху половото увлечение на дамите , както и върху половата настройка на техните сътрудници. Установено е, че либидото на мъжете не се въздейства директно от вида контрацептиви, употребявани от тяхната партньорка. При дамите обаче въздействието на противозачатъчните върху либидото е налице. Добрата вест е, че при най-често употребените противозачатъчни то е минимално.

Свързани публикации.. Повишено либидо след вазектомия - за какво? 0 Тайните на сполучливото полово партньорство 1 Спешна контрацепция - по кое време, по какъв начин и за какво случайно? 0

Установено е, че пероралните хормонални противозачатъчни освен не потискат половото увлечение на дамите, само че може и да го подтикват. Особено когато те са в дълготрайни връзки с колегата си. При дълготрайно обвързаните двойки либидото на дамата, а оттова и качеството на секса не се въздействат директно от вида на употребените от дамата контрацептиви.

Проучването е извършено паралелно от екипи към 2 университета в Съединени американски щати – в Кентъки и Индиана. Според учените резултатите са задоволителни, с цел да оборят мита , че противозачатъчните хапчета

може да отслабят половото увлечение на дамите и половия живот с сътрудниците им да пострада.

Резултатите го потвърждават – хапчето антибебе като средство за контрацепция не убива женското либидо. Причините за възможни полови проблеми при дами, които ги използват, следва да се търсят другаде.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР