Противовъзпалителното лекарство Колхицин ще бъде тествано срещу Covid-19 във Великобритания,

...
Противовъзпалителното лекарство Колхицин ще бъде тествано срещу Covid-19 във Великобритания,
Коментари Харесай

Лекарство срещу подагра ще бъде тествано срещу Covid-19

Противовъзпалителното лекарство Колхицин ще бъде тествано против Covid-19 във Англия, заяви Ройтерс. Това е следващият опит съществуващи лекарства да бъдат тествани дали могат да оказват помощ против новия ковид.

Изпитанията ще бъдат направени в границите на плана RECOVERY. Това е най-голямото клинично тестване в света за лекувания за пациенти, признати в болница с Covid-19.

Най-малко 2500 пациенти ще получат Колхицин, с цел да бъде тествано действието на медикамента против новия ковид. Лекарството се употребява за лекуване на подагра.

" Колхицинът е прелъстителен за оценка за резултатност, тъй като е прочут, употребява се необятно, не е безценен и се продава по целия свят " - сподели проф. Питър Хорби от Оксфордския университет, който управлява проучването.

Цената на Колхицин е 124 щатски $ за 30 таблетки.

Възпалението има огромна роля при Covid-19. За друго противовъзпалително - Дексаметазон, към този момент беше потвърдено, че понижава смъртните случаи при тежко заболели от коноранавирус.

В началото на месеца стартира оценка и на аспирина дали е допустимо да оказва помощ при Ковид-19, като понижи кръвните съсиреци.

Други медикаменти, тествани в границите на плана RECOVERY, са антибиоиткът азитромицин и коктейлът с антитела на " Ридженерън ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР