Противовъздушната отбрана на сирийската армия в неделя регистрира израелски ракетен

...
Противовъздушната отбрана на сирийската армия в неделя регистрира израелски ракетен
Коментари Харесай

Израел нанесе ракетен удар в Дамаск

Противовъздушната защита на сирийската войска в неделя записва израелски ракетен удар в покрайнините на сирийската столица Дамаск. Няма данни за жертви, оповестява „ Ройтерс “. Позовавайки се на сирийски боен източник, държавните медии споделиха, че ракетни удари, идващи от противоречивите Голански възвишения, са били ориентирани към няколко места, които не са разпознати.

„ Нашата противовъздушна защита се изправи против ракетите на агресорите и смъкна част от тях единствено с материални загуби “, твърди сирийският боен източник. „ Ройтерс “ не може незабавно да удостовери известията.

Ударите са следващи за месеца

Припомняме, че от години Израел прави офанзиви против свързани с Иран цели в Сирия. Влиянието на Техеран набъбна, откогато стартира да поддържа президента Башар ал-Асад в революция, почнала през 2011 година

Ударите са част от ескалация на спор с ниска активност за да се забави възходящото нахлуване на Иран в Сирия, споделят израелски военни специалисти.

Бойци, съдружници на Иран, в това число „ Хизбула “, в този момент държат власт в големи региони в източна, южна и северозападна Сирия и в няколко покрайнини към столицата.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР