Противоречивият ирански рапър Амир Таталу беше осъден за богохулство и

...
Противоречивият ирански рапър Амир Таталу беше осъден за богохулство и
Коментари Харесай

Рапър получи три години затвор за богохулство /снимки/

Противоречивият ирански рапър Амир Таталу беше наказан за осквернение и получи присъда от три години затвор, заяви ДПА, базирайки се на ирански медии. 
Съдът в Техеран откри 36-годишния музикант за отговорен по обвиняване в осквернение, заяви и организация ИРНА. Присъдата може да бъде обжалвана. 
Уеб порталът на иранското правораздаване удостовери новината за присъдата, без да прецизира тежестта на наказването. 
Таталу е прочут като реализатор, поляризиращ обществото с музиката и държанието си. Той е упрекнат и в агитация против страната. За сходно обвиняване в Иран е допустима и смъртна присъда. Музикантът избегна най-тежкото наказване, предава Българска телеграфна агенция.
Процесът против Таталу е бил пред революционен съд в Техеран. 
Истинското име на Таталу е Амирхосейн Магсудлу. Той е измежду най-колоритните реализатори на иранската хип-хоп сцена. Таталу живееше в заточение в Турция няколко години, преди да бъде предаден на Иран от турските управляващи при започване на декември предходната година. 
Рапърът няма позволение да работи в страната - за сходна активност се изисква разрешение от министерството на културата на Иран. Музиката на Таталу се счита за прекомерно западна и неморална. Независимо от това, той е упрекван от някои критици наоколо с ислямистите в страната.
Най-голямото несъгласие към личността на Таталу датира от 2020 година, когато изпълнителят приканва онлайн малолетните си почитатели да се причислят към неговия харем. Според основания във Англия ирански портал Iranwire Инстаграм профилът на Таталу е бил блокиран вследствие на това държание. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР