Противоречиви мнения за проектобюджета за 2020 година изразиха в студиото

...
Противоречиви мнения за проектобюджета за 2020 година изразиха в студиото
Коментари Харесай

Добър или лош е бюджет 2020?

Противоречиви отзиви за проектобюджета за 2020 година показаха в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България - Васил Велев и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Менда Стоянова: Очакваме Брутният вътрешен продукт за 2020 година да е към 127 милиарда лв.

Според Велев един от плюсовете на бюджета е, че има заледяване на данъчния модел и данъчните ставки. Според президента на КНСБ обаче този бюджет е закостенял и е по-лош от миналогодишния.

"Амбициозен проект по приходите, тук-там даже по-щедър откъм разноски, в сравнение с би трябвало. Подкрепяме този план за бюджет, защото се основава на една макроикономическа прогноза, която е реалистично оптимистична за нас. Имаме нулево салдо, което е добре, въпреки постоянно да се търси бюджет с остатък при възходящ растеж на стопанската система ", съобщи Велев.

Три комисии одобриха на първо четене бюджета за 2020 година, от ГЕРБ са безапелационни, че няма да има смяна за партийните дотации

"Тазгодишният бюджет е по-добър и в случай че бяхме се придържали към това, което беше направено тази година, може би щяхме да имаме повече благоприятни условия. Хубавото е, че има една предвидимост откъм приходите и разноските, само че разноските не порастват с този ритъм, с който би трябвало да порастват. Като цяло бюджетът ще разпределя по - малко, в сравнение с тази година. Нарастването на приходите е по-малко като динамичност. Ако в предходните с 4 милиарда лв. е растял бюджетът всяка година, то в този момент се залагат 3 млрд и 300 млн. доходи ", сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР