Противоракетните системи, разположени от Съединените щати в Румъния и Полша,

...
Противоракетните системи, разположени от Съединените щати в Румъния и Полша,
Коментари Харесай

Русия: ПРО на САЩ може да служи и за нападение

Противоракетните системи, ситуирани от Съединените щати в Румъния и Полша, съставляват нарушаване на Договора за очистване на ракетите със междинен обхват, съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков съгласно прессъобщение в уеб страницата на съветското външно министерство, представено от Медиафакс и Българска телеграфна агенция.

През последните дни Русия осъди изрично решението на Съединени американски щати да продадат на Япония антибалистични системи вид Иджис. Според представителя на съветското външно министерство Мария Захарова противоракетните детайли в Япония са част от проекта на Съединени американски щати да основат "глобална антибалистична система ".

Москва твърди, че противоракетните съоръжения на Съединени американски щати имат двойно предопределение - отбранително и нападателно.

Япония от своя страна споделя, че антибалистичните системи, получени от Съединени американски щати, ще бъдат под японско командване и са предопределени да противодействат на опасността от страна на Северна Корея.

"От техническа и функционална позиция антибалистичните системи, ситуирани в Япония, са идентични с американските, които могат да изстрелват както ракети-прехващачи, по този начин и крилати ракети с дребен и междинен обхват на деяние ", уточни Рябков.

"САЩ разпоредиха монтирането на сходни системи и в американските военни бази в Румъния и Полша, наоколо до западните граници на Русия, в нарушаване на Договора за очистване на ракетите със междинен обхват от 1987 година, който не разрешава сходни наземни системи ", акцентира съветският представител.

"Фактът, че сходни комплицирани системи се появяват в този момент и наоколо до източните граници на Русия, основава нова обстановка, която ние не можем да пренебрегваме в нашето военно обмисляне ", отбелязва още заместник-министърът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР