Противопоставянията не са само въпрос на личен характер и дрязги,

...
Противопоставянията не са само въпрос на личен характер и дрязги,
Коментари Харесай

Марчела Абрашева: Вървим към избори и това не задължително е много лошо и драматично

Противопоставянията не са единствено въпрос на персонален темперамент и дрязги, а има разделяне и сред партиите, и в обществото, то не съумява да откри нов такт и нова скорост, с цел да стартира да прави продуктивни неща ".

 

Коментара направи пред БНР социоложката Марчела Абрашева , регионален шеф на Международната социологическа организация " Кантар ". 

 По думите на социоложката формулата " ничие държавно управление " към този момент е тествана с първия мандат на ГЕРБ (предложението за кабинет на Николай Габровски - б.р.):

" Не е въпрос какъв брой са способени и уважавани лицата, които биха влезнали в ролята на специалисти, а кой стои зад това държавно управление и какви са неговите отговорности. Видя се, че това като етикет и формула не работи. А и държанието на Народното събрание през последните месеци не демонстрира, че преследват цели, които споделят, че преследват. Никъде нямаше приоритет да се трансформира изборната система, всички приказват за Шенген и нужда от бюджет, а в парламентарният дневен ред постоянно най-отгоре са нещата, които касаят партиите, а не тези ".

Абрашева напомни " опита " на Христо Иванов в държавно управление, в което неговата групировка е трябвало да дава отговор за правосъдната промяна, само че " то завърши в цялостна неспособност това да се случи ".  " Нямам подозрение, че ГЕРБ желае да има ръководство, само че ми е мъчно да си показва по какъв начин то се реализира с редуването на офанзиви и лични обвинявания, а по-късно обвиняването, че някой различен е отговорен това да не се случи ", разяснява тя.

Според социоложката сега съществена цел на партиите са локалните избори.

" На локалните избори ще бъде премерено въздействието на така наречен остарели и нови партии ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР