Противопоставянето на нарастващата китайска военна мощ и агресивността на Русия

...
Противопоставянето на нарастващата китайска военна мощ и агресивността на Русия
Коментари Харесай

САЩ: Русия е по-голяма заплаха от тероризма

Противопоставянето на възходящата китайска военна мощност и агресивността на Русия в този момент е най-важният приоритет за националната сигурност на Съединени американски щати. Терористичната опасност е едвам по-късно, оповестиха американците медии, базирайки се на публична позиция на Пентагона.

Новата национална тактика за защита на американските въоръжени сили показва, че Китай и Русия заплашват американското военно преимущество в международен мащаб. Това изисква увеличение на вложенията, с цел да могат американските сили да бъдат по-смъртоносни, бързи и подготвени за война.

„ Ще продължим да се борим против тероризма, само че огромното състезание във военно отношение в този момент е главен фокус на американската национална сигурност “, съобщи министърът на защитата Джим Матис.

Той уточни, че джихадистката формация „ Ислямска страна “ е била победена в Сирия и Ирак, с което се е поставило завършек на оповестения от нея халифат. Въпреки това „ Ал Кайда “ и други екстремистки групировки не престават да съставляват опасност за света.

Документът отразява терзанията на Вашингтон от възходящата мощност на Китай и въздействието на азиатската страна в Южнокитайско море, в това число и натрупването на военни елементи. Съединени американски щати са обезпокоени и от нападателните военни дейности на Русия, в това число намесата в сирийския спор, който стартира през 2011 година.

В новата национална тактика, утвърдена от администрацията на президента Доналд Тръмп, се споделя, че фокусът би трябвало да е ориентиран към приоритизиране готовността за война. В документа на Пентагона написа още, че съдружниците и сътрудниците на Съединените американски щати са от решаващо значение и могат да дават спомагателни благоприятни условия и достъп до други райони, написа „ Дейли Сабах “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР