Противопоставянето между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев може

...
Противопоставянето между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев може
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Позицията на Радев е опасна за премиера

Противопоставянето сред премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев може да прерасне в пряк конфликт на президентските избори през 2021 година Това сподели за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ политологът и учител в СУ „ Св. Климент Охридски “ доцент Огнян Минчев.

Той добави, че за президента Румен Радев е значимо да не отстъпва в спора с премиера Борисов, с цел да успее да си построи мощни и ясно обрисувани позиции. От друга страна Борисов преглежда президента като функционалност на Българска социалистическа партия, протягаща ръка и към Демократична България, изясни той.

„ От тази позиция позицията на Радев е рискова за Бойко Борисов и тя още повече е рискова, в случай че допуснем, че Борисов ще се реши да взе участие в надпреварата за идващия президентски мандат, което следва по-следващата година – в края на 2021 година Тогава към този момент той ще се изправи, несъмнено, пред директното съревнование с Радев, който с доста огромна възможност ще бъде претендент за втори мандат, излъчен от Българска социалистическа партия “, добави политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР