Противопоставянето между институциите не е в полза на българското общество.

...
Противопоставянето между институциите не е в полза на българското общество.
Коментари Харесай

Полк. Димитър Стоянов: Доставката на F-16 би отнела 5-6 години

Противопоставянето сред институциите не е в интерес на българското общество. Няма по какъв начин обаче да има компромис в битката с корупцията, в битката за по-високи приходи и за очистване на общественото неравноправие. Това разяснява в " Още от деня " основният секретар на президента полк. Димитър Стоянов.

Според него президентът и останалите институции са обединени по национално значимите тематики, като образец за това е митингът на българските превозвачи в Брюксел.
Димитър Стоянов: По отношение на поддръжката до транспортните служащи, която беше оказана и от президентската институция с писмото, което беше изпратено до Антонио Таяни. И от през днешния ден от държавното управление, както и присъединяване в митинга на министъра на превоза.
Спорът към изтребителите е за съблюдаване на процедурите, които са гласувани от изпълнителната власт, разяснява Стоянов.
Димитър Стоянов: Няма по какъв начин да толерираме нещо, което е в несъгласие на самото решение на Народното събрание. Няма спор по повод дали единият вид самолети е по-добър или другият. И F-16 има позитивни и негативни страни, и " Грипен " има позитивни и негативни страни.
Той беше безапелационен, че състезанието за изтребителите е изопачен. По думите му се разиграва сюжет, който води началото си още от назначението на комисията от предното Народно заседание. 2012 година е предоставена информация на Министерството на защитата, където ясно е записано за F-16 и по-стар блок, че коства над 2 милиарда лева, без въоръжение, сподели Димитър Стоянов.

По думите му, в случай че се избере F-16, срокът за доставка ще бъде 5-6 години, защото има пренасяне на завода, в който се създават изтребителите.
 Каракачанов чака по-ниска от авансово уговорената цена за F-16 Каракачанов чака по-ниска от авансово уговорената цена за F-16
Министърът на защитата Красимир Каракачанов отговори на думите на президента Радев, че състезанието за закупуване на военни самолети е изопачен. Решение...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР