Противопоставянето между феновете на Левски и собственика на футболния клуб

...
Противопоставянето между феновете на Левски и собственика на футболния клуб
Коментари Харесай

Извадиха представител на феновете от НС на Левски

Противопоставянето сред почитателите на " Левски " и притежателя на футболния клуб Наско Сираков се развихри още по-ярко по време на изключителното общо заседание на акционерите. Най-фрапиращото разследване от това се оказа изваждането от Надзорния съвет на представителя на последователите в ръководството - икономиста Петър Ганев.

" Ще вземем значими решения за повдигане на капитала. Друго не очаквайте. Най-доброто за " Левски " е, в случай че можем повече акции да продадем. Това е най-важното ", съобщи при идването си за събранието Сираков. Но думите му не се покриха със случилото се по-късно.

Напрежението витаеше още при типа на седналите в разнообразни елементи на залата Наско Сираков и Ивайло Ивков, изпълнителния шеф на клуба. Между тях от месеци има опълчване и по време на събранието двамата не си общуваха.

Все отново форумът стартира по дневния ред и бе признато капиталът на сдружението да бъде повишен с издаването на 3 млн. елементарни поименни акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 5 лева Така, посредством продажбата на тези дялове, в клуба би трябвало да влязат свежи финанси, като всяка акция ще носи на " Левски " по 4.25 лева

Точка 3 от дневния ред обаче стана преломна за настроенията на акционерите. Според нея трябваше да се одобряват промени в състава на Надзорния съвет (НС) и да се гласоподава нов подобен. Предложено бе да се освободят от отговорност досегашните членове (Наско Сираков, неговият непосредствен другар Антон Краус, представителят на " Палмс Бет " Венцислав Димитров, както и представителят на почитателите Петър Ганев). След това трябваше същите те да бъдат гласувани поименно в новия Надзорен съвет.

На въпрос от залата за какво се постанова това, откакто същите тези членове са определени едвам преди 4 месеца, Сираков отговори, че в този момент ще бъдат гласувани поотделно. Подсетен, че и преди 4 месеца на събранието четиримата са гласувани поотделно, Сираков се сопна, че в този момент някои от препоръчаните няма да влязат в Надзорния съвет.

При представянето си като кандидат Петър Ганев изрази остро неодобрение от наличието на представител на букмейкърската компания в ръководството на " Левски " и настоя почитателите да имат решителен глас и да няма корпоративно ръководство на клуба. На собствен ред Сираков излезе и се изрече срещу Ганев, който по време на събранието не криеше, че е взел страната на изп.-директор Ивайло Ивков.

" Не може някой (б. ред. - тук Сираков засяга Петър Ганев) да ми споделя, че изпълнителният шеф си прави добре работата. Затова ще гласоподавам срещу неговото присъединяване в надзорния съвет ", съобщи притежателят на клуба.

Присъстващите почитатели обяснимо реагираха остро против изваждането на финансиста от Народно събрание и гласоподаваха " срещу ". Техните гласове обаче бяха извънредно незадоволителни, поради обстоятелството, че Сираков има 86.6% от дяловете в клуба. Така Ганев бе изваден от Надзорния съвет, а по този метод и почитателите бяха лишени от право да вземат участие в ръководството на " Левски ".

Привържениците в залата дефинираха случилото се като фарс и обвиниха Наско Сираков в еднолично ръководство. Дори ръководителят на сдружението " Левски на левскарите " Димитър Костадинов изиска от мажоритарния притежател да подава акциите в клубната каса. Тук думата взе водещият събранието адв. Виктор Токушев, който разгласи, че притежателят не желае да разяснява предлагането. Костадинов също по този начин разяснява, че сега тече развой по отстраняването на Ивков и треньора Станимир Стоилов от " Левски ".

Съдбата на самия Ивайло Ивков също стана ясна, откакто на въпрос от акционерите за какво за три години отговорностите на клуба към Национална агенция за приходите са нарастнали от малко над 4 млн. лева на близо 12 млн. Сираков отговори: " Това е въпрос към изпълнителната власт, не към мен ", след което добави, че неговата работа е да намира пари и бил обезпечил " 20 млн. от " Палмсбет ", от които към този момент са дадени на клуба 9 млн. действителни пари, тъй че това е моята работа ".

А претендентът за Надзорния съвет Антон Краус съобщи, че в случай че зависело от него, от дълго време да е освобоил изпълнителния шеф от служба. Малко по-късно самият Сираков разгласи пред акционерите, че е освободил Ивков. 

" Моето освобождение беше оповестено от мажоритарния притежател пред акционерното заседание. Не чух за какво съм освободен. Няма кавги сред този и оня. С Боримиров и хората като него живеем в безусловно разнообразни светове. Аз желая един " Левски " и той е друг от неговия " Левски ", който (Боримиров) беше оставил, когато аз го поех ", съобщи досегашният изп.-директор.

Засега не е ясно дали той ще бъде последван от треньора Станимир Стоилов, който неведнъж даде индикации, че поддържа работата на Ивков и е прекомерно евентуално да напусне, в случай че той не е към този момент изп.-директор.

Самият Стоилов отхвърли незабавно да вземе отношение, само че загатна, че има собствен излаз от обстановката:

" Сега разбрах какво се е случило на Общото заседание. За мен персонално е по-важно, че " Левски " има след два дни мач (б.р. - с " Локомотив 1929 ", Сф). Или на следващия ден, или вдругиден ще ви кажа каквото имам да ви споделям и моето решение. По-важно е мачът да мине и по-късно ще разберете всичко. Отборът би трябвало да се концентрира. Всичко ще разберете на следващия ден или след мача. Не желая преди мача да има напрежение ", сподели Стоилов. След което в действителност удостовери слуховете, че може да напусне: " Умни хора сте, досещате се защо става въпрос ".

Източник: " Сега "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР