Противопоставяме се на всички безпринципни опити за хвърляне на кал

...
Противопоставяме се на всички безпринципни опити за хвърляне на кал
Коментари Харесай

Убийството на Нотариуса свали завесата на задкулисен механизъм за влияние

Противопоставяме се на всички безпринципни опити за мятане на тиня върху прокуратурата
Асоциацията на прокурорите в България разгласява позиция, в която декларира, че убийството на Мартин Божанов е свалило завесата на подмолен механизъм за въздействие. Изводът, съгласно асоциацията, е, че проведената корупция заплашва правовия ред и публичната сигурност.

" Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса смъкна завесата, прикриваща работил с години подмолен механизъм за въздействие върху политическата и правосъдната власт, проникващ в адвокатурата, стопанската система и медиите и ориентиран към корист с държавната власт и с публичните запаси в частна изгода ", декларират от асоциацията. 

Оттам показват, че въпреки обстоятелствата към случая да са в развой на изясняване, те дават съображение за извод, че проведената корупция заплашва правовия ред и публичната сигурност. " Справянето с нея не е отговорност или в контрола единствено на една власт или институция, а изисква взаимни старания ", декларират от организацията.

Според асоциацията на прокурорите предварителното обявление на съмнение в прокуратурата или в друга институция освен не е кардинално и градивно, а способства за неефективността на институционалния отпор против престъпността.

" Категорично възразяваме и се противопоставяме на всички безпринципни опити за мятане на тиня върху институцията, която по предопределение работи в отбрана на публичния интерес и на нечестните офанзиви във връзка с цели прокуратури ", се показва в позицията. 

Също по този начин се декларира, че в българската прокуратура работят почтени, виновни и ерудирани експерти, а институцията разполага с нужната подготовка, потенциал и нравствена резистентност, с цел да откри цялата истина при обективно, всестранно, цялостно и транспарантно следствие без ненужно закъснение.

" Призоваваме българските прокурори да  упражняват самоуверено и до дъно своите законови пълномощия, както в този проблем, по този начин и при всички други осъществени незаконни прояви, с цел да дадем явен и съответен отговор като професионална общественост на корупционните прояви и незаконните въздействия върху страната, на която служим. Асоциацията на прокурорите в България застава зад всеки прокурор, който, облегнат на закона, брани българското общество и страна от този изключително неприветлив и изсмукващ ресурсите на нацията тип проведена престъпност, който краде бъдещето на децата ни ", се показва още в позицията на Асоциацията на прокурорите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР