Противопоставяме се на всеки опит легално да се вкарат частни

...
Противопоставяме се на всеки опит легално да се вкарат частни
Коментари Харесай

Крум Зарков: От утре партиите ще зависят от...

Противопоставяме се на всеки опит легално да се вкарат частни ползи в политиката - струва си да осведомяваме европейските ни сътрудници за това. Това сподели пред публицисти зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков по отношение на размера на партийните дотации.

" Това значи, че от на следващия ден партиите ще зависят от тези, които им заплащат ", добави Зарков, представен от Фокус.

Той означи още, че ГЕРБ са отказали да се срещнат с Българска социалистическа партия. " Но притичаха незабавно, когато бяха извикани от Движение за права и свободи, което си заслужава да бъде маркирано. Движение за права и свободи са внесли своето предложение в деловодството на Народното събрание и то цели точно това - отпушване на частното финансиране. Това е недопустимо. Още повече, разбираме, че това не е инцидентно в средата на годината и то преди значими локални избори. Това е целеустремен опит да се затрудни работата на всеки, който дръзне да се опълчи на това статукво. Ще противодействаме по всевъзможен способ, в това число, в случай че се наложи да сезираме други институции ", акцентира Зарков. 

Зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " уточни, че през вчерашния ден е получено писмо от организации, които са опълчват против този метод на деяние и от Българска социалистическа партия ще ги потърсят за диалог.

" Мисля, че си заслужава да осведомяваме европейските сътрудници за протичащото се в България ", добави още Зарков. По думите му всички отчети за битка с корупцията касаят общественото финансиране на политическите сили. " На това обществено финансиране, през днешния ден се поставя кръст ", акцентира още Зарков.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР