Противопожарни екипи в Южна Калифорния се борят да попречат на

...
Противопожарни екипи в Южна Калифорния се борят да попречат на
Коментари Харесай

Силният вятър продължава да разпалва пожарите в Калифорния

Противопожарни екипи в Южна Калифорния се борят да попречат на горски пожар да погълне още жилища в Лейк Елсинор, а пожарникарите в северната част на щата реализираха прогрес против други огромни пожари, съобщи Асошиейтед прес, оповестява bTV.

Пожарът, наименуван Свещения огън, е обхванал Националния парк на Кливланд и заплашва хиляди жилища в Лейк Елсинор и други селища. Снощи той доближи повърхност от близо 77 кв. км. Пожарникарите оповестяват, че са овладели 10% от него.

Силните пориви напразно не престават да разпалват пламъците, чака се те да се засилят през днешния ден следобяд. Издадена е заповед за евакуацията на 20 000 души.
Съдът отсрочи повдигането на обвиняване против 51-годишния Форест Кларк, обвинен, че е запалил пожара съзнателно.
Определена му беше гаранция от 1 милион $. Кларк твърди, че обвиняванията са подправени, само че в случай че бъде приет за отговорен, може да получи пожизнен затвор.
Същевременно обхващащият няколко огнища пожар Мендосино северно от Сан Франциско – най-големият пожар в историята на Калифорния, е 60 на 100 овладян. Сега той заплашва 1500 жилища, а не 12 000, както беше по-рано тази седмица.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР