Противопожарната служба в област Хасково е в готовност за реакция

...
Противопожарната служба в област Хасково е в готовност за реакция
Коментари Харесай

Превантивни противопожарни мерки в Хасково за жътвената кампания

Противопожарната работа в област Хасково е в подготвеност за реакция при започване на жътвената акция.

Често причина за експлоадирането на пожари става искра от селскостопанска техника. Поради това пожарникарите ревизират всички машини на фермерите като превантивна мярка, написа Българска национална телевизия.

Въпреки по-хладното и дъждовно лято, огнеборците в област Хасково се отзовават всяко денонощие на сред 3 и 8 сигнала за пожар. Най-често сигналите са за зародили пожари в сухи гори.

До момента в региона е имало 11 пожара, зародили на селскостопанската годишна продукция. Изгорели са 130 дка насаждения и един комбайн.

В разгара на жътвената акция пред пожарникарите се отваря още повече работа, тъй като те би трябвало да наблюдават и дали са в редовност близо 1 300 икономически машини.

Инспекторът от пожарната работа в Хасково Тенчо Атанасов съобщи, че от тази година земеделците сами ще приготвят комбайни, ремаркета, самопреси и цялата техника, която взе участие в акцията.
" Ние ще правим единствено надзор на място. Така че, разчитаме на съвестта на всички стопани ", съобщи Атанасов.

От началото на жътвената акция тази година до момента пожарникарите са ревизирали към 80 комбайна и още 170 машини. Не са установени нарушавания.

По думите на пожарникаря най-често пожарите пораждат заради човешка немарливост. " Дали ще се прави жътвена акция, дали ще има прекосяване на хора или пък хвърлен някакъв фас. Общо взето нямаме самоволни запалвания в жътвената акция ", добави Атанасов.

От регионалната противопожарна работа приканват всички да бъдат изключително деликатни при боравене с огън навън и в случай че е допустимо, подобен въобще да не бъде пален. Властите молят и хората да внимават и да не оставят високи треви към домовете си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР