Противопожарната служба на Австралия предупреди за най-опасните горски пожари в

...
Противопожарната служба на Австралия предупреди за най-опасните горски пожари в
Коментари Харесай

Безпрецедентна катастрофа в Австралия – най-опасните горски пожари в историята

Противопожарната работа на Австралия предизвести за най-опасните горски пожари в историята на страната . Нов Южен Уелс - най-населеният щат - е изправен пред невиждана злополука, написа " Гардиън ".

В момента в щата са регистрирани 60 горски пожара , като 40 са отвън надзор. Има близо 50 пожара в Куинсланд, а също по този начин управляващите се борят с огнена буря в Западна и Южна Австралия.
 Две жертви на пожарите в Австралия
Две жертви на пожарите в Австралия

Властите се борят с огнената буря

В Нов Южен Уелс досега пожарите са лишили живота на трима души , а повече от 150 жилища са унищожени. Щатът изпитва рискова и непрекъсната суша. Големите пожари са в резултат на високите температури, над 30 градуса по Целзий, и мощни ветрове . Около 1300 пожарникари от цялата страна ще се включат в опитите за потушаване на пожарите.

В същото време федералното държавно управление отхвърля да разиска връзката на климатичните промени със честите пожари в страната.

По-рано министър председателят на Нов Южен Уелс Гладис Береджиклиан предприе невиждана мярка с оповестяването на изключително състояние , което ще остане в действие през тази седмица.

В един миг в петък, седмици преди обичайния сезон на пожарите в Австралия, бяха регистрирани 99 пожара отвън надзор в щата, в това число 17, които се разглеждаха като опасност за хората . През тази година пожарите са унищожили 850 000 хектара повърхност в щата - зона, която е пет пъти по-голяма от размера на Голям Лондон - и три пъти повече от всичко унищожено през последния сезон на пожарите. Хиляди хора са евакуирани от домовете им, а стотици учебни заведения са затворени.
 Безпрецедентен брой горски пожари в Австралия
Безпрецедентен брой горски пожари в Австралия

" Намираме се в неразучена територия "

От пожарната в Нов Южен Уелс оповестиха, че тази седмица щатът е изправен пред най-опасните пожари в историята на тази страна, като означиха, че лятото към момента не е почнало.

Пожарите се дължат на фактори като температурата, влажността, вятъра и сушата. Австралийците са предизвестени, че пожарите при такива условия, в някои случаи, е невероятно да бъдат локализирани . Хората в рисковите зони са принудени да се изтеглят.

Трима души починаха на северното крайбрежие на Нов Южен Уелс през уикенда. Двама души починаха при два случая с изгорели коли, явно при опит да избягат от бързо разрастващата се буря. 69-годишна жена е открита в безсъзнание, със съществени изгаряния . Тя е била призната в болница в Сидни, само че по-късно е умряла.

В същото време политиците отхвърлят да дават отговор на въпроси дали климатичните промени са фактор за пожарите . Консервативното държавно управление на страната е подложено на критика за бездействието си в битката против климатичните промени. Въглеродните излъчвания в Австралия не престават да се усилват, като са достигнали рекордни равнища през предходната година. Правителството твърди, че ще извърши уговорките си към Парижкото съглашение, само че това се слага под въпрос от учените.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР