Противопаразитният препарат Ивермектин може да се окаже ефективен при лечението

...
Противопаразитният препарат Ивермектин може да се окаже ефективен при лечението
Коментари Харесай

Нова надежда за лечение на коронавирус

Противопаразитният препарат Ивермектин може да се окаже ефикасен при лекуването на ковид , смятат австралийски учени. Препаратът може да унищожи вируса за 48 часа, само че към този момент единствено в епруветка, се споделя в статия на Antiviral Research.
" Установихме, че една доза може да отстрани цялата вирусна РНК за 48 часа и даже за 24 тя доста се е съкратила ", споделя Кайли Вагстаф, която началник на проучването.
Учените предизвестяват, че изследването е извършено единствено в епруветка и лекарството би трябвало да премине тествания върху хора. Следващата задача ще бъде да се откри ефикасната доза. Макар механизмът, по който Ивермектин въздейства върху ковид да не е явен, изхождайки от въздействието му върху други вируси може да се направи извода, че той отслабва клетките. В публикацията се отбелязва още, че използването на Ивермектин в битката против ковид ще зависи от резултатите на предклиничните и клиничните проучвания. Сега австралийските учени интензивно търсят финансиране.
За и срещу хлорофина във Франция
Междувременно във Франция се разразиха спорове по отношение на успеваемостта на хлорохина при лекуване на ковид. Само преди дни френският професор Дидие Раул се трансформира в същински воин откакто направи две поредни проучвания с 24, а по-късно с 84 пациенти. По думите му единствено 25% от пациентите са останали носители на вируса след 6 дни лекуване с Плакенил 600 мг (половината от дозата, употребена в Китай, написа Le Figaro.
Професор Франсоа Брикер, някогашен шеф на инфекциозна клиника слага под подозрение методите на Раул. Според него не е ясно дали вирусното натоварване се е намалило вследствие на лекуването или по натурален метод. Той добавя, че 600 мг хлорохин на ден не е като 100 мг, които се одобряват за профилактика на маларията, и напомня, че доста съществено би трябвало да се управляват страничните резултати. Но последователите на Раул са доста.
Според доктор Кристиан Перон " ние би трябвало да проверим успеваемостта на хлорохина, като проведем проучвания, да  - това може да има странични резултати.... Намираме се в разгара на епидемията, в случай че този препарат помогне да се понижи броя на смъртните случаи, да облекчи сериозните случаи, то би било незаконно да не го използваме. Преживяваме военно време и няма да чакаме радномизирано проучване с плацебо. "
В Гърция изпитват способ за лекуване на тежки случаи на ковид (COVID-19) - ето по какъв начин и с какви медикаменти
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР