Противогрипната ваксинация тази година в страните от Европейския съюз да

...
Противогрипната ваксинация тази година в страните от Европейския съюз да
Коментари Харесай

EК съветва ваксинацията срещу грип да започне по-рано

 Противогрипната имунизация тази година в страните от Европейския съюз да стартира по-рано и с по-широк обсег. това приканиха от европейската комисия. От там оповестиха още и нужните дейности за подготовка при възможна втора вълна на COVID-19. Целта на по-ранната имунизация е да се понижат рисковете от едновременни епидемии от грип и COVID-19 през есента. рекомендацията на еврокомисията е държавните управления на страните от съюза да изтеглят имунизацията срещу грип през лятото.

" Целта ни е да се понижи рискът от едновременната деяние на COVID-19 и сезонния грип през есента. Това ще бъде първият път, когато тези два цикъла ще съвпаднат ", сподели Маргаритис Схинас, заместник-председател на Европейска комисия.

  " COVID-19 е към момента измежду нас. Изминахме дълъг до момента, само че никой не може да предскаже какво следва оттук насетне. Миналия месец страните членки подвигнаха ограничаващите ограничения и жителите се завърнаха към по този начин мечтаното от всеки ново обикновено. И въпреки всичко се оповестява за дребни и огромни местни пикове в страните членки. Подготвеността е от основно значение, изключително преди есенните и зимните месеци. Призоваваме страните членки, само че също и европейските жители да бъдем бдителни и да обединим дейностите си ", разяснява Стела Кириакидес, еврокомисар по опазването на здравето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР