Противоепидемичните мерки започват в петък – 27 ноември и ще

...
Противоепидемичните мерки започват в петък – 27 ноември и ще
Коментари Харесай

Официално: Строгите мерки до 21 декември! Затварят и фитнес залите, но мачове ще има


Противоепидемичните ограничения стартират в петък – 27 ноември и ще продължат до 21 декември 2020 година Това съобщи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов на ексклузивен брифинг в Министерски съвет. Важно е да се означи, че заповедта влиза в действие от петък вечерта - т.е. учебни заведения и детски градини ще работят в петък, както и фитнесите и МОЛ-овете.

Спират се образователните занятия във всички просветителни институции – всички възпитаници от 1 до 12 клас, всички извънкласни действия, занимания по ползи, занимални и така нататък всички ВУЗ-ове. Затварят се детските градини и ясли. Спира се провеждането на публични мероприятия с присъствена формула, групови културни развлекателни мероприятия, изключения ще вършат единствено театрите – позволени са визитите до 30% от потенциала при прецизно съблюдаване на ограничения те. Не се позволява осъществяване на събирания и тържества от частен темперамент с наличие на повече от 15 души. 

Затварят се фитнес залите и се поставя точка до 21 декември на мачлетата на дребни малки врати и други аматьорски спортнид ейности.

Прави се изключения за профи футбола в шампионатите у нас, както и за мачовете на Лудогорец и ЦСКА в Лига Европа, само че без аудитория.

Хлопват се кепенците на МОЛ-ове, заведения за хранене и нощни клубове. 

Няма обаче да се вкарва вечерен час, както е в доста други страни, изясни ген. Венцислав Мутафчийски, който обясни, че се чака спад на новозаразените и смъртността у нас едвам в края на втората седмица след строгите ограничения.

" Не затваряме никого у дома ", това е неистина безапелационен бе Мутафчийски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР