Противоепидемичните мерки са за всички и ако има струпване на

...
Противоепидемичните мерки са за всички и ако има струпване на
Коментари Харесай

МВР: Ако има струпване на абитуриенти, ще се съставят актове

 Противоепидемичните ограничения са за всички и в случай че има скупчване на зрелостници, ще се сформират актове “. Това сподели гл. инсп. Дарин Димитров от отдел " Охранителна полиция “ към Групово дело " Национална полиция “ на брифинг на бул. " Цариградско шосе “ по отношение на предстоящото усилване на трафика в страната поради баловете, съобщи " Фокус “.

" Към профилираните полицейски интервенции ще бъдат включени сили на Жандармерията. Ще се следи за сигурността на придвижването, спазването на противоепидемичните ограничения, както и спазването на публичния ред. Силите на реда в градовете ще са ориентирани предпочитано в регионите на учебните заведения, паркингите на огромните хранителни хипермаркети, моловете и места, където е допустимо скупчването на огромен брой хора. Ще има и екипи, които ще наблюдават за опазването на публичния ред “, уточни Димитров.

По мотив идните балове, Димитров уточни: " Най-сериозните нарушавания досега са за скупчване на паркинги на магазини от зрелостници, които желаят да честват. Противоепидемичните ограничения са за всички и сътрудниците, които се отзоват на място, ще сформират актове “.

" От Столична дирекция на вътрешните работи са планувани спомагателни екипи, с цел да се опази публичният ред на 24 май и да се съблюдават ограниченията, които здравният министър е наложил “, добави той.

Реверсивно придвижване на излизане от столицата към Перник ще облекчава трафика при започване на трите почивни дни. Днес и на следващия ден ще има по две ленти в посока излаз и една за влизащите в София. От Пътна полиция припомнят на водачите и за ремонтите на автомагистрала " Тракия ". Засилен надзор по пътищата и поредна акция " Скорост " ще дисциплинира нарушителите. От КАТ са основали специфична организация и за изпращането на зрелостниците.

" Това е празник, който е обвързван и с изпращане на зрелостници, пътешестване на фамилии, тъй че чакаме да е огромна броя и сме подготвили да осигурим гладко напредване на колите. След привършване на изключителните ограничения в действителност водачите, хората потеглиха по пътищата и се нарушава този режим и цифрите приказват сами, защото са открити 42 000 нарушавания за превишена скорост, като над 25 000 от тях са в обитаемоте места, тъй че контролът ще бъде и в тази тенденция - в обитаемоте места, дребните изключително, защото там са по-голямата част от нарушаванията ", сподели Николай Крушарски - основен контрольор " Пътна полиция ", представен от Българска национална телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР