Противоепидемичните мерки, първите от които бяха въведени на 13 март

Противоепидемичните мерки, първите от които бяха въведени на 13 март ...

До 12 април включително важат всички противоепидемични мерки срещу коронавируса в България.

Противоепидемичните мерки, първите от които бяха въведени на 13 март с началото на извънредното положение, което засега изтича на 13 април, ще важат до 12 април включително. Това разпореди здравният министър Кирил Ананиев с нова заповед.
С новата заповед се позволява в големите търговски центрове тип МОЛ да работят и доставчиците на платежни услуги т.е. където се плащат основно битови сметки, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.
Припомняме, че сред другите мерки е затварянето на парковете, забраната да има повече от двама възрастни над 60 години на обществени места извън хранителни магазини, аптеки и всички по тази заповед, да не може на място да се консумира храна в заведения за бързо хранене, само чрез доставка!
Какви са всички противоепидемични мерки - припомнете си ТУК, ТУК, ТУК!
А какво е правното положение още с първата заповед от 13 март и дали тя е законна - мнението на адвокат Любомир Владикин!
Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко най-ново за коронавируса, 26 март"

Източник: actualno.com