Противоепидемичните мерки няма да бъдат допълнително затягани през юли и

...
Противоепидемичните мерки няма да бъдат допълнително затягани през юли и
Коментари Харесай

Няма да има допълнително затягане на мерките през юли и август

Противоепидемичните ограничения няма да бъдат в допълнение затягани през юли и август. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти при откриването на четирилентовото трасе до Слънчев бряг. По думите му ще се разчита на съзнанието на хората, които би трябвало да съблюдават условията за отдалеченост и стерилизация.

„ Като затворим питейните заведения, тези чартъри, където идват тука - в Слънчев бряг, какво да ги вършим? Или в Поморие!? Значи или споделяме, нацията: „ Прибирайте се у дома “. Но всеки има правото самичък да си се прибере у дома. Защо би трябвало да го задължа?! Всеки може през днешния ден да отиде, да се прибере у дома, да се заключи и да си стои там. Това не е неразрешено! А за какво желаете със заповед да го забраним?! Ми, пазете се! Не се скупчвайте, пазете отдалеченост, дезинфекцирайте! Трябва да живеем! Приемаме, желаете да затворим, а за какво като беше затворено всеки ден питаха: „ по кое време ще отворите “. Топло е времето, то е лято, по тази причина е хубаво”, коменитра Борисов във връзка настоявания на Щаба. И добави, че туристическият бранш упорства те да работят.

Борисов добави, че 40% от хората въобще не имат вяра, че има вирус. „ Слушам Мутафчийски, само че чувам и Мангъров, по тази причина смятам, че колкото и да е тегаво, даваме повече пари за пътеки, усилваме лечебните заведения, и се надяваме юли и август да мине това заболяване. Всеки ден гледаме лечебните заведения, какъв брой са оздравели, какъв брой са с антитела, и вървим напред. Виждате трафика в този момент, хората желаят да почиват”, уточни той.

В отговор на въпрос къде би избрал да почива, министър председателят призна, че не е ходил на „ Кулата” с изключение на по събития.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР