Противоепидемичните мерки, които действат в момента, остават в сила до

...
Противоепидемичните мерки, които действат в момента, остават в сила до
Коментари Харесай

Маските остават задължителни на закрито и през август

Противоепидемичните ограничения , които работят сега, остават в действие до края на изключителната конюнктура - 31 август, излиза наяве от три заповеди на новия здравен министър Костадин Ангелов.

Това значи, че до края на август носенето на защитна маска остава наложително на закрити публични места. Изключение се позволява още веднъж за местата за публично хранене, спортуващите на закрито, участниците в конференции и прочие На намерено маски те са целесъобразни.

Всички спортни мероприятия не престават да се организират без аудитория. Културни и развлекателни мероприятия се организират при запълване на 50% от потенциала на залата.

Посещение на нощни заведения, питейни заведения и нощни заведения се позволява при претовареност един човек на един квадратен метър. Групови празненства са позволени при съблюдаване на отдалеченост от метър и половина сред хората. И през август няма да се позволяват свиждания в лечебните заведения и в старческите домове.

Няма смяна и в граничния режим за влизане в страната. 

Без PCR тест могат да влязат у нас идващи от Европейски Съюз , Англия, страни от Шенгенското пространство, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай, Йордания и Украйна. 

С негативен PCR тест, изработен в последните 72 часа преди идването, могат да влизат хора с начална точка на пътуването Северна Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Косово, Черна гора, Молдова, Израел и Кувейт. Само за български жители и непрекъснато пребиваващи у нас от тези страни, пробата може да бъде сменен с 14-дневна карантина.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР