Противно на ширещото се в обществото мнение и на историческите

...
Противно на ширещото се в обществото мнение и на историческите
Коментари Харесай

Имаме най-сходно ДНК с италианците

Противно на ширещото се в обществото мнение и на историческите летописи, най-близкият народ по кръв до българите е италианският. Неочакваната вест заяви световноизвестният генетик професор Давид Карамели, който неотдавна изнесе лекция на тематика Древната ДНК: от костта до генома.

Новата доктрина прекатурва значително визиите за съставяне на българската националност и участващите в етногенезиса на Балканите племена.

Карамели твърди, че оповестената от него догадка е подкрепена с неоспорими генетични доказателства. В проучването си той е проучил повече от 50 проби от ДНК на античните траки.

Според екипа на професор Карамели най-близо до българите са живущите в Северна Италия хора. Той обосновава мнението си с обстоятелството, че жителите на тези две елементи на Европа имат съвсем идентична митохондриална ДНК, която се намира в костите и се предава по майчина линия.

В продължение на няколко години ученът изследвал кости от тракийски, етруски и древноримски гробници. Сходството в ДНК се оказало неоспоримо.

 Кръв

Разликата в гените сред популацията на Северна и Южна Италия професорът изяснява с по-късната колонизация на полуострова поредно от финикийски, гръцки, арабски, берберски и скандинавски племена. Това съгласно него вечно е трансформирало генетичния модел на жителите на Юга.

Пред медии Карамели осведоми, че изследването му изрично е потвърдило, че българите постоянно са били европейски народ. Според него сходството в гените се изяснява с вероятните кръстоски на ДНК още сред античните хора и неандерталците, които населявали Европа.

Ученът и неговият екип са сътрудници на общоакадемичния план Траките – произход и развиване на етноса, културни идентичности, цивилизационни взаимоотношения и завещание от Древността, в който с изключение на 32 института и 5 лаборатории на Българска академия на науките вземат участие още научни институти и университети от Италия, Япония, Канада, Германия.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР