Противно на очакванията, това не е зависимостта, която те пораждатЧестото

...
Противно на очакванията, това не е зависимостта, която те пораждатЧестото
Коментари Харесай

Психолог посочи най-голямата опасност от социалните мрежи

Противно на упованията, това не е зависимостта, която те пораждат

Честото пребиване в обществени мрежи води до загуба на способността за сериозно мислене, счита психолог (източник: CC0 Public Domain)

Негативното въздействие на обществените мрежи върху хората и обществото като цяло е тематика, която се дискутира непрекъснато от медии и анализатори. С авторитетни отзиви по този проблем все по-често се ангажират водещи откриватели по логика на психиката.

Д-р Памела Рутлидж, началник на изследователския център по медийна логика на психиката в Калифорния, приказва за основната заплаха от потреблението на обществените мрежи. Според нея, това не е зависимостта, която мрежите пораждат у потребителите.

Психологът счита за основна заплаха обстоятелството, че обществените мрежи се явяват метод за разпространяване на недостоверна информация. Хората, които обитават постоянно в обществените мрежи, стартират да губят способността си към сериозно мислене, споделя тя.
още по тематиката
Ето за какво доктор Рутлидж вижда нужда от въвеждане на надзор върху потреблението на обществените мрежи. В частност, става дума за образование по „ цифрово поданство ” и софтуерна просветеност.

Подобни образования биха разрешили да се откроят фактически подвластните от обществените мрежи хора, които – съгласно специалистите – не са огромен брой. Д-р Рутлидж поучава хората да се научат да разпределят своето време и да употребяват технологиите извънредно за реализиране на цели.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР