Противно на общоприетото схващане, не е нужно да притежавате свръхчовешка

...
Противно на общоприетото схващане, не е нужно да притежавате свръхчовешка
Коментари Харесай

Чертата от характера, която превръща обикновените хора в лидери

Противно на общоприетото разбиране, не е нужно да притежавате свръхчовешка мощ или супер елитно обучение, с цел да се превърнете в водач и сполучлив началник.

Хората постоянно извървяват пътя от портиери и водачи на камиони до високопоставени изпълнителни шефове, настояват Елена Ботельо и Ким Пауъл, създатели на книгата " Съседът изпълнителен шеф ".

Анализирайки данните от изследване измежду 2600 водачи, двамата откриват, че 4 основни особености на характера трансформират елементарните хора в сполучливи изпълнителни шефове: увереност , умеене за влияние , безмилостна надеждност и самоуверено пригаждане .

Според откривателите надеждността е най-важната от тези 4 черти , тъй като демонстрира, че можете да постигнете поредни резултати .

" От всички държания, които водят до поста изпълнителен шеф, надеждността е единственото, което усилва възможностите на претендента да бъде нает и възможностите му да изпъкне пред другите в работата ", настояват Ботельо и Пауъл.

Надеждните изпълнителни шефове са 15 пъти по-склонни да реализират високи резултати и да удвоят възможностите си за наемане. Надеждните водачи умеят да основават усещането у своите клиенти, подчинени и членове на борда, че са в положение да си свършат работата .

Постигането на поредни резултати може да наподобява като явна поведенческа линия, само че съгласно откривателите водачите се борят с това всеки ден. Това държание рядко се вижда и предизвиква в профилите на изпълнителните шефове и бизнес медиите.

Въпреки това, надеждността е голям фактор както за триумфа на компанията , по този начин и за този на кариерата ви. Тя ви печели и почитание измежду сътрудниците в офиса.

Отличен образец за това е Брет Годфри, някогашният изпълнителен шеф на Virgin Australia. Годфри получава правото да сътвори и оглави австралийската самолетна компания, тъй като впечатлява създателя на Virgin Group Ричард Брансън с работната си нравственос и способността му да реализира поредни резултати .

В своята автобиография " Как открих наивността си " Брансън споделя, че когато поисква от Годфри да му изпрати подробна тактика за бъдещето на Virgin Australia, проектът му е предаден още на идната заран .

Според откривателите следването на уговорките е признак за надеждност и кара хората да имат вяра, че могат да разчитат на вашето дълготрайно мощно показване в бъдеще.

" В бизнеса се ценят надеждните и способени хора . Работодателите и клиентите са по-склонни да поемат опасности и да им дадат повече благоприятни условия ", означават Ботельо и Пауъл.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР