Противно на Франция, която намали разрешената скорост до 80 километра

...
Противно на Франция, която намали разрешената скорост до 80 километра
Коментари Харесай

Австрия експериментално разреши скорост от 140 км в час по ключова магистрала

Противно на Франция, която понижи позволената скорост до 80 километра в час по двулентовите пътища, Австрия през днешния ден стартира спорен опит, целящ таван на скоростта по автомагистралите от 140 км в час, против 130 км в час до момента, съобщи АП.
" Въведено в два сектора от шестлентовата автомагистрала, свързваща Виена и Залцбург, увеличението на оптимално допустимата скорост би трябвало да разреши на водачите да спестят време ", изясни министърът на превоза Норберт Хофер от крайнодясната Партия на свободата. " Експериментът ще бъде оценен след година и горната граница от 140 км в час може да се популяризира и върху други направления ", акцентира министърът, който увери, че инфраструктурата и транспортните средства стават все по-надеждни.
Пресата обаче разкри, че за транспортни средства, които се движат с оптималната скорост от 60 км/ч в пробните сектори, спестяването на време се лимитира на не повече от две минути.
Определена като популистка от социалдемократическата съпротива, либералите и еколозите, мярката беше наказана и от организации за отбрана на околната среда, които обявиха, че тя заплашва природата и пътната сигурност.
Австрийски авто клуб обаче посочи, че смъртните случаи по автомагистралите не са автоматизирано свързани със скоростта, чието ниво е едно и също в Австрия и Германия - страна, където в половината от магистралната мрежа няма ограничавания за леките коли.
Повишаването на скоростта по автомагистралите от години е измежду целите на Партията на свободата, пристигнала на власт в края на 2017 година в коалиция с консервативния канцлер Себастиан Курц. През 2006 година тази партия за малко вкара 160 км в час в тестов сектор, само че опитът остана изолиран.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР