Противно на досегашната практика за лесно заблуждаване, коронавирусът не се

...
Противно на досегашната практика за лесно заблуждаване, коронавирусът не се
Коментари Харесай

Схемата с коронавируса не сработила при телефонните измами

Противно на досегашната процедура за елементарно заблуждаване, коронавирусът не се е трансформирал в дейно оръжие на телефонните измамници. Това съобщи пред бТВ началникът на бранш " Измами " в националната полиция Златка Падинкова. Очаквано заблудата е употребена от измамниците, само че без необикновен триумф.

" През тази година имаме единствено четири довършени измами в ковид, само че тази скица не сработи. Хората бяха наясно, че няма ваксина и лекарство против коронавирус и надлежно измамниците не супяха да ги вкарат в подвеждане и да вземат пари от тях ", изясни тя.

Най-честият сюжет при такива опити е да се твърди, че се обажда доктор и да се желаят пари за скъпа ваксина.

" Популярна е и схемата за осъществяване на полицейска интервенция за задържане на телефонни измамници, само че и позвънявания от доктор, който желае пари за преливане на кръвна плазма ", сподели Падинкова.

През тази година телефонните измами са спаднали с към 80%, регистрира Министерство на вътрешните работи. Преди няколко дни, работила у нас и от Румъния. Трима от обвинените бяха задържани от румънската полиция. Обажданията до излъганите у нас са се правели от карти на тамошните оператори, тъй като има опция те да се купуват анонимно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР