Противници на въведените от френското правителство разпоредби за ограничаване на

...
Противници на въведените от френското правителство разпоредби за ограничаване на
Коментари Харесай

Французи призоваха за протест с конвой от камиони срещу правилата за ограничаване на COVID-19

Противници на въведените от френското държавно управление разпореждания за ограничение на пандемията от ковид приканиха за митинг на водачи на камиони по образеца на сходен митинг, който се организира в Канада, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Активисти споделиха апели за митинг в Париж на 12 февруари, наименуван "Конвой на свободата ". Някои от тях предложиха по-късно участниците да се насочат към Брюксел. В група във "Фейсбук ", основана от деятелите, до момента са се включили 190 000 души.

Във Франция рецензиите се концентрират против по-стриктни правила, които важат за хора, които не са имунизирани против COVID-19, както и тези, които не са инжектирани с всички дози. На тези групи е неразрешено да пътуват във влакове на дълги дистанции, да летят, да посещават кина, кафенета и заведения за хранене и други мероприятия, защото въведена на 25 януари наредба изисква представянето на имунизационен пропуск или доказателство за възобновяване след боледуване за даване на достъп до тези места.

От лятото всяка събота се организират митинги против държавните разпореждания за справяне с ковид, само че в последно време на тях участват доста по-малко хора.

Степента на имунизация във Франция е висока и 90 % от пълнолетните са изцяло имунизирани. Освен това случаите на инфектирани в този момент спадат.

Активистите приканват новият митинг да се организира по образеца на митинг против Коронавирус разпоредбите в Канада, където ескорт от стотици камиони се събра в Отава предишния уикенд.

Хиляди участници се причислиха към канадския митинг против рестриктивните мерки и наредбите за имунизация. Първоначално той беше концентриран върху условията за имунизация на водачите на камиони, само че по-късно взе под прицел въведените от държавното управление ограничаващи ограничения като цяло.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР