Противници на сепаратизма в Каталуния проведоха митинг пред кметството в

...
Противници на сепаратизма в Каталуния проведоха митинг пред кметството в
Коментари Харесай

Демонстрация в подкрепа на единството на Испания

Противници на сепаратизма в Каталуния организираха протест пред кметството в Барселона. Демонстрацията е по апела на центристката партия " Сиудаданос " отпред с водача й Албер Ривера.

 © БГНЕС
Под мотото " Справедливост и общуване " десетки хиляди скандираха в поддръжка на единството на Испания и в поддръжка на мадридските управляващи и на националната армия.

Според статистиката, 48% от жителите на Каталуния са срещу излизането й от състава на Испания. Щетите от безредиците в Барселона надвишават 2,5 млн. евро.

Безредиците в Барселона бяха провокирани от митинги против неоправдателни присъди на сепаратистки водачи.

От Външното ни министерство предизвестиха, че за довечера в обществените мрежи се възнамеряват нови митинги пред държавни институции и приканиха българите да не пътуват до Барселона, а сънародниците ни там да заобикалят регионите с демонстрации.
 Министерство на външните работи: Тази вечер се чака нова проява в Барселона Министерство на външните работи: Тази вечер се чака нова проява в Барселона
За довечера в обществените мрежи още веднъж е свикана проява пред някои държавни институции в столицата на самостоятелна област Каталуния Барселон...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР