Противници на президента на Сърбия Александър Вучич излязоха на голям

...
Противници на президента на Сърбия Александър Вучич излязоха на голям
Коментари Харесай

Недоволни от резултатите в Сърбия протестираха със скандирания изборите са фалшифицирани

Противници на президента на Сърбия Александър Вучич излязоха на огромен митинг в Белград с изказвания, че предварителните избори са били фалшифицирани.

Същото настояват и интернационалните наблюдаващи на вота, съгласно чиито оценки, гласуването е минало при " нечестни и несправедливи условия " и с голям брой нарушавания.

Няколко хиляди души, водени от политици от опозицията, се събраха пред постройката на Народното събрание и пред централата на държавната изборна комисия, с цел да изразят своето неодобрение от резултатите.

 

 
Това е огромен позор за народа ни. Ограбени сме. Аз съм студентка, желая да мога да се събудя на следващия ден и да пребивавам в мир със себе си. Искаме да се решат всички проблеми, които имаме. Когато слушах речта на президента, безусловно се разплаках, той говореше такива нелепости. Този митинг е началото на нещо по-голямо, с цел да реализираме задачите си.
Даница Самарджич, студентка от Белград

Опозицията в Белград упорства за анулиране и наново осъществяване на кметските избори.
Самият Александър Вучич съобщи по държавната телевизия, че " изборите са били почтени " и хората да не се тревожат, защото " занокът и редът ще спечелват ".

Международни наблюдаващи обаче настояват, че самият президент е взел участие интензивно в акцията, също така са открити злоупотреби с обществени средства, заплашване и напън върху гласоподавателите, в това число случаи на пазаруване на гласове.

Управляващата Сръбска прогресивна партия на Вучич завоюва парламентарните избори с близо 47% от гласовете и в случай че резултатът бъде публично доказан, ще има цялостно болшинство в 250-членния парламент.

На второ място е опозиционният алианс " Сърбия против насилието " с 23 на 100.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР