Противници на новия френски закон за имиграцията протестираха в цялата

...
Противници на новия френски закон за имиграцията протестираха в цялата
Коментари Харесай

Масови протести срещу новия закон за имиграцията във Франция

Противници на новия френски закон за имиграцията стачкуваха в цялата страна през вчерашния ден, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се наФранс прес.

Агенцията отбелязва, че това е бил последният опит за оказване на напън върху държавното управление - четири дни преди Конституционният съвет да се произнесе за мярката. Според съперниците на закона той е идеологическа победа на крайната десница.

Общо към 75 хиляди души са се присъединили в митингите във Франция през вчерашния ден, сочат данни на министерството на вътрешните работи. Според един от уредниците - синдикатът Обща конфедерация на труда, участниците са били двойно повече.

В цялата страна бяха планувани общо над 160 демонстрации. Тази в столицата Париж е събрала 16 хиляди души по данни на полицията и 25 хиляди съгласно Общата конфедерация на труда.

Според съперниците на закона той отстъпва от доста от правилата на френската народна власт.

" Имиграцията е опция за Франция " и " Франция е изтъкана от миграция ", гласяха някои от лозунгите, издигнати от стачкуващите.
Те приканиха президента Еманюел Макрон да не подписва закона.
Приемайки нормативния акт, френският парламент внесе огромен брой промени в първичния текст, импортиран от държавното управление. Те придадоха прекомерно десен темперамент на закона, основаващ се в началото на два правилото - суровост към задграничните нарушители и поощряване на интеграцията, отбелязва Агенция Франс Прес.

Сега нормативният акт към този момент включва доста спорни ограничения. Той да вземем за пример лимитира достъпа до обществени помощи, открива миграционни квоти и още веднъж квалифицира като закононарушение " противозаконното престояване " във Франция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР