Противниковият огън би надделял над британските сухопътни сили при хипотетичен

...
Противниковият огън би надделял над британските сухопътни сили при хипотетичен
Коментари Харесай

Британската армия би загубила в конфликт с Русия

Противниковият огън би надвил над английските сухопътни сили при предполагаем спор с Русия в Източна Европа. Това сочи отчет на Кралския единен институт за проучвания в защитата - учреден през 1831 година мозъчен концерн, основан в Лондон и ръководен от принц Едуард, херцог на Кент.

Текстът следва да бъде оповестен на 29 ноември, преди срещата на върха на НАТО в Лондон другата седмица за 70-ата годишнина от основаването на алианса, само че Би Би Си цитира елементи от него.

Армията, както и съдружниците ѝ от НАТО, страдат от " сериозен дефицит " на артилерийски снаряди и боеприпаси и не биха могли да удържат защитна позиция.

Позицията на министерството на защитата в Лондон е, че Англия работи с НАТО и е " добре оборудвана, с цел да поеме водеща роля ".
Силен съперник
В " необичайния " подтекст на " спор с висока активност сред НАТО и Русия " има " риск Англия... да бъде надвита " от други сили.

Би Би Си отбелязва, че през 2014 година съветската артилерия и ракетни батареи, унищожавайки два украински батальона, са потвърдили, че са задоволително мощни.

Преди по-малко от три седмици френският президент Еманюел Макрон предизвика разногласия с коментара си за " мозъчна гибел " на НАТО и предизвести за заплахата от намаляване на уговорката на главния поръчител на алианса - Съединени американски щати.

През август министерството на защитата разгласява данни, сочещи, че за девета поредна година числеността на въоръжените сили понижава, а половин година по-рано комисия, наблюдаваща разноските на Камарата на общините, разгласи, че в десетгодишен проект за превъоръжаване на военните има " черна дупка " от най-малко 7 милиарда лири.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР