Противникът не спира да води настъпателни действия в Източната оперативна

...
Противникът не спира да води настъпателни действия в Източната оперативна
Коментари Харесай

Генералният щаб на Украйна: Настъплението на руските окупатори буксува в четири направления

Противникът не стопира да води настъпателни дейности в Източната оперативна зона. Основният фокус на съперника е на Донецко направление, написа още Цензор.НЕТ.

Ситуацията в регионите на Волин и Полско остава без основни промени. Заплахата от ракетни и бомбени удари от територията на Република Беларус по обекти от гражданска и военна инфраструктура на територията на Украйна остава.

В северното направление вражеските елементи не престават да оборудват спомагателни огневи позиции и отбранителни уреди в граничните региони на Брянска и Курска области.

Противникът е обстрелвал с артилерия и минохвъргачки обитаеми места в Черниговска и Сумска област и е стрелял с ракети по обитаемото място Десна. Продължава опитите за осъществяване на въздушно разузнаване благодарение на БЛА в тази посока.

В направление Харков главните старания на окупаторите бяха ориентирани към поддържане на окупираните граници, осъществяване на контраатаки за възобновяване на изгубените позиции. Отбелязва се потреблението на диверсионни и разследващи групи от съперника.

В славянската посока съперникът се пробва да усъвършенства тактическата конюнктура. С поддръжката на артилерията той се бие в региона на селището Велика Комишуваха, няма триумф, претърпява обилни загуби в някои региони и е заставен да се отдръпна към заети преди този момент позиции.

В посока Лиман съперникът обстрелва цивилна инфраструктура, изстрелва ракети и се опита да се укрепи на заети преди този момент позиции. Той употребява оперативно-тактическа и армейска авиация за заличаване на цивилни обекти в регионите на обитаемоте места Лоскутивка, Катериновка, Новомихайловка и Орихово.

В посока Северодонецк окупаторите започнаха нахлуване и безрезултатно организираха щурмови дейности в региона на селището Устиновка.

В посока Бахмут съперникът стартира нахлуване за възстановяване на тактическата обстановка. Той се опита да извърши щурмови дейности в региона на селището Золоте-4, само че не съумя.

В посока Авдиевка съперникът организира настъпателни дейности в региона на обитаемото място Юриевка, понесе загуби и отстъпи. В резултат на щурмови дейности в регионите на Новокалиново и Первомайске не е сполучлив.

В посока Курахов съперникът несполучливо стартира нахлуване покрай селището Новомихайловка.

Според наличната информация, в региона на селището Александровка, с цел да се попълнят загубите на 107-и стрелкови батальон, което е повече от 50%, дойде попълване от 260 военнослужещи, които преди този момент са взели участие в Харков посока.

Нашествениците не водят дейни бойни дейности в региона на Южен Буг. Основните старания са ориентирани към поддържане на окупираните граници. Противникът стреля с минохвъргачки, дула и реактивна артилерия в регионите на обитаемоте места Лимани, Пришиб, Трудолюбовка и Нововоронцовка.

При липса на мобилизационни запаси във краткотрайно окупираните територии на Донецка област, окупационното военно командване възнамерява да притегли студенти от висши образователни заведения във военни дейности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР