"Против съм легализация на каквато и да е дрога. Виждате

...
"Против съм легализация на каквато и да е дрога. Виждате
Коментари Харесай

Борисов от Ню Йорк: Против съм легализация на каквато и да е дрога

"Против съм заверка на каквато и да е дрога. Виждате какъв брой проблеми имаме с пътната сигурност поради алкохол или мека дрога. България по-твърда от в този момент не може да бъде. Рекордьори сме по задържането на синтетични наркотици”.

Това съобщи пред публицисти в Съединени американски щати министър председателят Бойко Борисов от Ню Йорк, където участва на генералната годишна асамблея на Организация на обединените нации.

73-ото Общо заседание на Организация на обединените нации се организира в Ню Йорк, а измежду тези, които ще се изкажат през днешния ден са президентите на Съединени американски щати и Иран Доналд Тръмп и Хасан Роухани.

LIVE NOW: Global pop sensation @BTS_twt speaks during the 73rd session of the @UN General Assembly to launch a new youth initiative called "Generation Unlimited. " https://t.co/dCuujVrRuK #BTSonGMA https://t.co/hQmjLegTIM
— Good Morning America (@GMA) 24 септември 2018 година
В понеделник денем Борисов се срещна с премиера на Грузия, с който обсъждаха участието на страната в НАТО и Европейския съюз и опциите за взаимни транспортни планове сред двете страни.

Борисов се срещна и с външния министър на Саудитска Арабия и президента на Египет ген. Абдал Фатах Сиси. С него двамата са обсъждали повече бизнес благоприятни условия и помощ за страната, която може да играе преграда пред мигрантска вълна към Европа.

В петък пък Борисов ще се срещне с държавния секретар Майк Помпео. Двамата имат предходни връзки от времето, когато Помпео беше началник на Централно разузнавателно управление на САЩ.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА В НЮ ЙОРК

Европейският съюз съобщи в понеделник ,

че сътвори специфичен механизъм за опазване на петрола и другия бизнес Иран, в опит да се избегнат глобите на американският президент Доналд Тръмп, който се отдръпна от нуклеарното съглашение.

Европейски Съюз и Иран, дружно с Русия и Китай обявиха, че са решени "да защитят свободата на техните стопански оператори и да запазят законния бизнес в Иран ", излиза наяве от изказване след среща на високо ниво в Организация на обединените нации.

Еврокомисарят по външните работи съобщи прочете общото мнение след срещата на страните останали в нуклеарната договорка с Иран.

"Подчертахме смисъла на основаването на специфичен механизъм за споразумяване на спорове с Иран ", показа тя като резултата от срещата на петте страни (Русия, Англия, Германия, Китай, Франция) с Иран. Магерини изясни, че на нивото на страните от Европейски Съюз към този момент е взето решение да се сътвори подобен механизъм, тъй че останалите страни да могат да се причислят към него. "

Иран обаче няма да вземе присъединяване в срещата в Ню Йорк.

Участието на Иран в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации под председателството на американския президент Доналд Тръмп на 26 септември не е планувано, защото държавната делегация на Техеран не е подала нужното заявление. Това оповестява дипломатически източник в Организация на обединените нации.

"До момента Иран не е кандидатствал за присъединяване в съвещанието на Съвета за сигурност на 26 септември”, съобщи източникът. Дипломатът показа, че има и други страни, които не са подали заявление за присъединяване.

Министър-председателят на Нова Зеландия и нейното бебе се трансфораха в същински шлагер на Общото заседание.

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн, която през юни стана втората държавна ръководителка, родила бебе, до момента в който е на власт, се появи с 3- месечната си щерка на срещата на върха. В нея вземат участие представители на 130 страни.

Докато произнасяше речта си, тя остави бебето в ръцете на колегата си. Междувременно, той качи в Twitter фотография с баджа, възложен от Организация на обединените нации на бебето, на който написа "първото бебе на Нова Зеландия”.

These photos of New Zealand prime minister Jacinda Ardern, partner Clarke Gayford, and their baby Neve at the UN are lovely - and how things should be... https://t.co/cyw2jNeMqJ pic.twitter.com/fIE0ST1AWe
— Man vs Pink (@ManVsPink) 25 септември 2018 година


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР