Против гласуваха от Продължаваме Промяната и Демократична БългарияИзбрахаВежди Рашидов за

...
Против гласуваха от Продължаваме Промяната и Демократична БългарияИзбрахаВежди Рашидов за
Коментари Харесай

Избраха Вежди Рашидов за председател на 48-ото Народно събрание

Против гласоподаваха от „ Продължаваме Промяната ” и „ Демократична България ”

ИзбрахаВежди Рашидов за ръководител на 48-ото Народно заседание, предаде .

Той събра поддръжката на 139 депутати от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ Български напредък ”. Против предлагането бяха от „ Продължаваме Промяната ” и „ Демократична България ”. От „ Възраждане ” гласоподаваха с „ въздържал се ”.

Преди гласуването стана ясно, че ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ Български напредък ” издигат номинацията на Рашидов за ръководител. Това беше обявено от Корнелия Нинова, която изясни, че е упълномощена от болшинството на Председателския съвет да приказва от парламентарната естрада.

„ Постигнахме нужното болшинство за издигане и поддръжка на ръководител на Народното събрание. Предлагаме най-принципното отношение. От името на болшинството в Председателския съвет предлагам най-възрастния народен представител - Вежди Рашидов ”, уточни Нинова.

„ Дори това да изисква някакъв партиен компромис, в тази ситуация, дотам ударихме дъното, че е доста по-важно да помислим за България и за българския народ. Нека 48-ото Народно заседание да стартира работа ”, добави водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР