Протичането на първия ден от подновяването на работата на турския

...
Протичането на първия ден от подновяването на работата на турския
Коментари Харесай

Турските депутати подновиха работа с маски, дистанция и поздрави с лакти

Протичането на първия ден от подновяването на работата на турския парламент през вчерашния ден след краткотрайното спиране поради епидемията от ковид е водеща тематика на опозиционния турски вестник "Сьозджу ".

Изданието отбелязва, че откакто 48 дни заставам затворен, Меджлисът още веднъж отвори порти през вчерашния ден, само че при ограничения за сигурност, включващи обществена отдалеченост и маски. Депутатите се поздравяваха един различен с лакти и всички бяха нащрек, разказва ситуацията "Сьозджу ". Всички народни представители на опозиционната Народнорепубликанска партия носеха маски с подписа на Ататюрк и звездата и полумесеца, добавя изданието.

Вестникът предсказва "интензивно лято " на депутатите, поради идните диспути по реформиране на изборното законодателство и третия пакет с ремонти в правосъдната система.

Турският Меджлис възобновява активността си

На първото си съвещание през вчерашния ден депутатите започнаха да разискват импортирания преди карантината законопроект за статута на уличните охранители (структура към жандармерията за защита на квартали и пазари), който включва предложение да им бъде обезпечен статут като на полицейски чиновници - с право на инспекция на самоличността на жителите, интервенция в случаи на принуждение над дами, малолетни причинители, битови свади, нарушавания на публичния ред в кварталите и други Днес дебатите по този въпрос ще продължат.

Опозиционният в. "Джумхуриет " пък написа, че новоизграденото лечебно заведение на летище "Ататюрк " в истанбулския квартал Йешилкьой е "най-скъпата болница ". Болничният комплекс беше построен по разпореждане на турския президент Реджеп Тайип Ердоган по отношение на епидемията от Ковид-19 дружно с още едно сходно лечебно заведение, издигнато със същата цел на летище в квартал Санджактепе.

Според "Джумхуриет " цената за построяването на болничното заведение в Йешилкьой е "потресаваща ", като за градежа й са били платени над 200 милиона евро (1,52 милиарда турски лири) с заем, обезпечен от държавната хазна. Изданието твърди, че тази сума е тройно повишена, като съгласно него "някой се е облагодетелствал " от лечебното заведение, което ще бъде употребявано за здравен туризъм.

Ердоган разгласи през април, че Турция ще построи за период от 45 дни две лечебни заведения с по 1000 кревати в Истанбул за пациенти с Ковид-19 - на летищата в Йешилкьой и Санджактепе. Двете лечебни заведения фактически бяха издигнати и открити в края на май, а президентът Ердоган посочи, че те няма да имат краткотраен темперамент, въпреки че първичната им цел бе лекуване на пациенти с Ковид-19. След пандемията се възнамерява двете заведения да действат като лечебни заведения за оказване на незабавна помощ, а по този начин също и за здравен туризъм, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР