Протестно шествие в София заради водната криза организират перничани на

...
Протестно шествие в София заради водната криза организират перничани на
Коментари Харесай

Перничани ще сурвакат властта с протестно шествие в София

Протестно шествие в София поради водната рецесия провеждат перничани на 25 януари. Участниците ще се съберат на площад " Княз Александър Първи " в 11:30 ч. и с хлопатари и звънци ще се насочат към пл. „ Независимост ”. Шествието е под надпис " Сурва от Перник ", а уредник е Инициативен комитет " Спаси Перник ".
Перничани не престават да отстояват настояванията си, свързани с предприемането на неотложни ограничения и трайно решение на водната рецесия и търсенето на отговорност и правораздаване за всички отговорни лица. Протестът е подсилен и от Сдружение " Дишай, Перник ".
Според екоактивистите, като се изключи че реакциите на виновните институции са закъснели, водната рецесия в Перник е посочила, че страната не разполага с проект за деяние при сходни обстановки.
Денят на митинга не е определен инцидентно. На 25 януари трябваше да стартират спортните дефилета на анулираното поради водната рецесия и бедственото състояние тазгодишно издание на Международния фестивал на маскарадните игри " Сурва ", който е най-мащабното събитие в Перник и района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР