Протестно шествие на майките от Системата ни убива“ затвори столичния

...
Протестно шествие на майките от Системата ни убива“ затвори столичния
Коментари Харесай

Ден 111: Факелно шествие за починалите в домове деца |

Протестно шествие на майките от „ Системата ни убива “ затвори столичния бул. " Цар Освободител " в 111 ден на митингите.

По-рано майките от " Системата ни убива " сложиха жалейки на постройките на Народното събрание и на Министерския съвет. Тази вечер митингът, на който се отслужи панихида за децата умряли в домове.

Отец Йоан отслужи панихида за починалите в домове деца. Протестиращи от самодейността споделиха, че държавната система убива децата през днешния ден. " Могилино е живо и през днешния ден деца умират от апетит ", обявиха стачкуващи и прибавиха, че домове на ужасите има и през днешния ден.

След панихидата хората, със запалени факли се насочиха към Съдебната палата, с цел да потърсят отговорност от основния прокурор.

Според тях основният прокурор Иван Гешев, а също и неговите прародители, не са се отнесли съществено към сигналите за такива случаи и не са ги разследвали с нужната съвестност.

По-рано през днешния ден от МТСП обявиха, че всички домове за деца с увреждания бяха закрити още през 2015 година " Всички изведени от тях деца са настанени в обществени услуги с близка до фамилната среда, където получават грижи по отношение на самостоятелните си потребности. Това е обществено наличен и елементарно проверим факт, който опровергава популяризираните неистини за „ грубо и редовно ликвидиране на децата с увреждания “, обявиха в позиция от МТСП.

Пред постройката на президентството в същото време се събраха за 111-и път участници в антиправителствения митинг с претенции за оставката на премиера Бойко Борисов и основния прокурор.



Към 21 часа митингът пред “триъгълника на властта ” завърши и протестиращите се насочиха на обичайното си шествие към Орлов мост.

Арман Бабикян от “Отровното трио ” разгласи: “Утре отново сме тук ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР