Протестно шествие на блокира центъра на София тази вечер. Участници

...
Протестно шествие на блокира центъра на София тази вечер. Участници
Коментари Харесай

Ден 120: Протест на Системата ни убива и студенти пред СУ

Протестно шествие на блокира центъра на София довечера. Участници в антиправителствения митинг, проведен довечера от придвижването " Системата ни убива ", блокираха за малко придвижването на кръстовището пред Ректората на Софийския университет " Свети Климент Охридски " към 18 часа.

Протестното шествие по-късно мина по бул. " Васил Левски " и блокира кръстовището на " Патриарх Евтимий " и " Раковски ". След това протестиращите се насочиха към Министерския съвет, където е и лагера на протестиращите майки от " Системата ни убива ".

Междувременно на Ректората за четвърта поредна вечер студенти стачкуват с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор. Недоволството им протича спокойно. В проявата са се присъединили учащи от Софийски университет, Университетът по строителство, архитектура и геодезия, Техническия университет и Университетът по национално и международно стопанство.

" Искаме оставките на държавното управление на ГЕРБ и на основния прокурор, защото видяхме че ръководството на ГЕРБ е най-корумпираното в историята на България. А по отношение на Гешев виждаме, че нарушава съществени права, като презумпцията за непорочност. Ще продължим да протестираме, до момента в който не получим желаните от нас оставки и сме тук до края ", сподели пред БНР Любомир Стамболийски - студент трети курс по право в Софийския университет.





По обяд през днешния ден " Отровното трио " пък провежда нов вид митинг пред Министерския съвет. Той бе под надпис " Ден 120: изтърканите обувки на над 2 милиона българи ". Целта е да се покаже какъв брой доста българи са напуснали страната в търсене на прехранване на открито.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР