Протестно масово ходене на плажната ивица до морската резиденция на

...
Протестно масово ходене на плажната ивица до морската резиденция на
Коментари Харесай

Протест след скандала до сараите на Доган: Масово ходене на охраняем плаж

Протестно всеобщо вървене на плажната линия до морската резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган се приготвя за събота. Инициативата стартира да набира поддръжка във Facebook откакто съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов се опита да дебаркира с лодка край имението на Доган, само че анонимни охранители го изгониха, макар че зоната е със статут на обществена държавна благосъстоятелност и би трябвало всеки да има достъп до нея.

Нежеланата аудиенция на Иванов, придружаван от общинския консултант на Демократична България в Бургас Димитър Найденов и деятеля на партията Иво Мирчев, бе предавана онлайн във Facebook. На фрагментите се видя по какъв начин цивилни гардове, препасани с диагоналки, неведнъж изблъскват " натрапниците " в морето. Един от охранителите даже ги заплаши, че ще спука лодката, с която стигнаха до брега.

" Всички видяхме по какъв начин се превзема българска територия и по какъв начин става завладяването на страната ни. Всички видяхме по какъв начин се тъпче българският байрак от анонимни гавази и по какъв начин български жители се избутват в морето от националния бряг. Можем да си върнем превзетата страна, като се съпротивляваме против беззаконието всеки ден и всеки от нас. Човек по човек. Само по този начин можем да върнем законността, демокрацията и достолепието " , пишат уредниците на протестната акция с всеобщото вървене до охранявания плаж край летния сарай на Доган.

Засега над 20 000 души са декларирали, че имат интерес в акцията, а повече от 4 000 – че ще вземат участие в нея.

Част от хората ще се съберат на бариерата на Росенец, през която през месец май публицисти се пробваха да влязат в сараите, тъй като имаше пожар. И тогава, както в този момент с Иванов, те не бяха позволени от защитата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР