Протестните блокади в столицата продължават. Ключови места и днес остават

...
Протестните блокади в столицата продължават. Ключови места и днес остават
Коментари Харесай

Поискаха улица в София да носи името Протестна“

Протестните блокади в столицата не престават. Ключови места и през днешния ден остават затворени от стачкуващите, които упорстват за оставките на държавното управление и на основния прокурор. Тази заран група протестиращи внесе в общината и предложение секторът от Орлов мост до кръстовището при Ректората на Софийския университет да се преименува на улица " Протестна ", заяви Българска национална телевизия.

Протестиращите желаят целия бул. " Цар Освободител " - от президентството до Орлов мост, цялото това пространство да бъде преименувано на ул. " Протестна ", като друго тяхно искане е площадът пред Софийския университет да бъде преименуван на " Майка България " поради майките от " Системата ни убива ". Белият бус към този момент трети ден е тук, те споделят, че няма да мръднат от това кръстовище, до момента в който полицията не им позволи дружно с буса си да отидат към Орлов мост и да се причислят към другия палатков лагер. Засега няма индикации това да се случи, само че обстановката остава спокойна.

С чай, кафе и кекс стартира денят в палатковия лагер на Орлов мост. Протестиращите тук назовават зоната Орловия град.

" Вече има правила. Кои са посетители, кои са непрекъснати поданици, по какъв начин да се случват нещата, по какъв начин да се поддържа хигиената. Тук не е ваучър, тук не е скара, бира. Тук има концепция и идея, която се отстоява ", безапелационна бе Даниела Давидкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР