Протестните блокади в столицата накараха общинската управа да обещае транспорт

...
Протестните блокади в столицата накараха общинската управа да обещае транспорт
Коментари Харесай

Протестите ли пречат за придвижването на хората с увреждания или некадърността на общината?

Протестните блокади в столицата накараха общинската администрация да обещае превоз за възрастни и заболели хора, които не могат да се придвижват свободно поради запречените кръстовища. Истината обаче е, че със или без палаткови лагери, градската среда в София не е пригодена за хора с увреждания и майки с колички.
Към края на юли 10 ескалатора и 4 асансьора от общо 304 подемни уреди в станциите на метрополитена не са работили заради щета, планов ремонт или профилактика. Информацията е предоставена от Столичната община за в. “Сега”.

" Ескалаторите и асансьорите в метрото работят по 18 часа на денонощие. Повечето от тях са с натоварване с пасажери, неведнъж превишаващо натоварването на сходни уреди в други обекти в столицата. Следва да се има поради, че ежемесечно се прави профилактика на оборудванията. При нея се постанова прекъсване на оборудванията, обзор и при нужда замяна на обособени износени елементи ", се споделя в отговорите до изданието.

Проверка демонстрира, че на основни точки в столицата обаче част от оборудванията не работят. 2 от общо четирите асансьора на метростанция “Сердика” не работят. Иначе казано - спирката става съвсем недостъпна за хора с увреждания и компликации при напредването.

Не работи и една от 2-те платформи на станция " Опълченска ". Те се намират към кръстовището на бул. " Тодор Александров " с ул. " Опълченска " - още една основна транспортна точка в столицата, където има натоварен трафик.

Трайно негоден е и асансьорът в подлеза на " Орлов мост " от страната на " Царевец ".

Ключови уреди постоянно излизат от строя и на Централна гара.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР